Log Cabin Reklam AB
Monterproduktion
Reklamtjänster
Lapptäcken
Lapptäcken
Kontakta Oss!
Länkar
 
 
PRODUKTER

VÄra bÄda lokbyggsatser Àr uppbyggda ungefÀr som klassiska kartongklippark. Via ritprogram och reprodatorer överförs layouten till en specialmaskin, dÀr jÀrnklorid anvÀnds för att etsa bort nysilverplÄten mellan detaljerna. Eftersom etsningsprocessen sker frÄn bÄda sidor av plÄten Àr det möjligt att via halvetsning skapa vikanvisningar, markerade nitskallar och andra detaljerade reliefmönster.

Delarna lossas försiktigt frÄn den bÀrande ramen och bockas till. Till stora delar kan byggsatserna limmas ihop (CA-lim rekommenderas) med mÀssingsnitar som mekanisk förstÀrkning, men vissa fogar vinner hÄllfasthetsmÀssigt pÄ att skruvsÀkras eller lödas.

Vi vill understryka att det handlar om avancerat modellbygge, som krÀver viss erfarenhet av sÄvÀl metallbearbetning som lödning. Byggsatserna Àr dessutom helt omotoriserade, vilket gör att den som vill köra med sitt lok sjÀlv mÄste förfÀrdiga en drivmekanism.
SÄledes inget för den rena nybörjaren, men mÄnga timmars trevligt tidsfördriv för den byggvane smÄbanefantasten!


Söderblom 10 hkr, skala 1:20,3


Etsad byggsats i 0,5 mm nysilverplĂ„t. Den stora skalan ger utnĂ€rkta möjligheter till extrem detaljering och finish! I satsen ingĂ„r sjĂ€lva etsplĂ„ten, tvĂ„ hjulaxlar med 32 mm spĂ„rvidd (för uppstĂ€llning som "bokhyllemodell"), nitar och rĂ„Ă€mnen till de smĂ„detaljer, som behövs för bygget. Loket Ă€r inte sĂ€rskilt svĂ„rt att motorisera, men den biten – liksom mĂ„lning och vĂ€derbitning – fĂ„r bli ”den byggandes ensak”.

Priset för denna byggsats Àr för i Sverige boende kunder SEK 1 420.00 inkl. moms och porto.
Beloppet sÀtts lÀmpligen in pÄ vÄrt postgiro 463 30 21-3 eller bankgiro 5307-4209.
Sala typ W-8, skala 1:35


För denna byggsats har vi valt den i Europa vedertagna skalan 1:35 (eller 3:100, som Hans Svensson i AoH uttrycker det). De superdetaljerade metalldelarna Àr etsade ur 0,25 mm nysilverplÄt. I satsen ingÄr sjÀlva etsplÄten, tvÄ hjulaxlar med 16,5 mm spÄrvidd (för upp-
stÀllning som "bokhyllemodell"), mÀssingsnitar och rÄÀmnen till de smÄdetaljer, som behövs för bygget. Svarvade detaljer samt fÀrg och vÀderbitningsmaterial ingÄr inte i satsen.

Priset för i Sverige boende kunder Àr SEK 813.00 inklusive moms och porto.
Det aktuella beloppet sÀtts in pÄ vÄrt postgiro 463 30 21-3 eller bankgiro 5307-4209.

Utrymmet för motor och transmission Àr mycket begrÀnsat, men den hÀndige kan sÀkert fÄ till ett fungerande drivmaskineri!
(Högra delen av bilden: Med hjĂ€lp av tyske kollegan JĂŒrgen Wedekind har vi nu tagit fram ett frĂ€st mĂ€ssingsunderrede med coreless-motor, O-ringsdrift och skalenliga gĂ„ngegenskaper. De första leveranserna har anlĂ€nt! (November 2004). Priset har satts till SEK 1 765.00 inkl. moms och porto.)

Log Cabin Reklam AB, Box 1201, SE-164 28 Kista, Telefon: +46 8 751 01 71. Fax: +46 8 751 42 30